Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÍGY ZAJLIK AZ ÉLET AZ EGÉSZSÉGSZIGET CSALÁDI NAPKÖZIBEN

Pilisborosjenőn, az Ady Endre utcában reggelenként mindig nagy a nyüzsgés, hiszen nyolc óra körül az apróságok egymás után érkeznek a hetes szám alá. Mikor belépnek, Niki néni énekkel fogadja őket, levetkőznek, s már indulnak is reggelizni. A reggeli után szabad játék következik, ami alatt Niki néni énekel, verseket mond és furulyán is játszi nekik. A gyerekek kedvük szerint játszhatnak az építőkockákkal, babázhatnak, autózhatnak, vonatsínt építhetnek, s ezeken kívül még számos játék várja őket.

Játék után rendrakás következik. Aztán, ha ügyesen rendet raktak, Niki jutalmul mindenkinek varázscseppet(illatos illóolajat)csöppent a tenyerére, majd meghallgatják a mesét amit az óvó néni mond nekik.
Mese után mindannyian kimennek az udvarra, ahol a szabad levegőn játszhatnak ebédig. Mikor elkészült a finom ebéd, a gyerekek bemennek. Alig, hogy jól laktak, már jön is értük apa, anya vagy nagyi.
A gyermeknek nagyon fontos a napi ritmikusság, az ismétlődés, mert ez által is biztonságban érzi magát. Az Egészségsziget Családi Napközi ezt figyelembe véve működik. Ezen kívül még számos fontos momentum által segíti a gyermek egészséges fejlődését.